website voor een timmerman

Moet ik als timmerman een blog bijhouden?

Of je als timmerman een blog bijhoudt op je website is je eigen keuze. Je website moet een verlengstuk zijn van wie je bent, geen taak die onnodig veel energie vreet. Maar als je de tijd hebt om naast houtbewerken af en toe te bloggen en weet hoe je je gedachten in woorden kunt zetten is een blog wel een heel goed idee. Een blog kan ervoor zorgen dat je site niet langzaam wegzakt tussen de sites van duizenden andere timmermannen.

Waarom zou ik een blog bijhouden als timmerman?

Met een blog kun je mensen betrokken houden bij jou als persoon (of merk) of bij jou als meubelmaker. Je website blijft hiermee ook actueel. Google en andere zoekmachines geven een grote voorkeur aan actuele sites. Websites met meer artikelen hebben daarnaast automatisch meer zoekwoorden. Zo kunnen mensen je vinden die niet eens wisten dat ze naar je zochten.

Wat schrijf ik in een blog als timmerman?

Behalve praktische blogs over yoga-oefeningen of persoonlijnlijke blogs over hoe je klust in je eigen huis, kun je ook waardevolle informatie aanbieden. Hoe moet je beginnen aan het bouwen van een inbouwkast? Welke tien tips heb je voor de aanleg van een houten veranda? Is het goed voor het milieu om een meubelmaker in te schakelen in plaats van naar de Ikea te gaan, en waar moet je bij duurzaamheid dan op letten?

Kies je specialisatie of het gebied waar je klanten op wilt trekken en laat zien waarom jij de specialist bent. Zonder jezelf de hele tijd op te hemelen kun je zo toch nieuwe klanten vinden, niet alleen dit jaar maar hopelijk ook de aankomende jaren. En de mogelijkheden voor goede content zijn eindeloos.

Als je wilt bloggen lees dan ook de schrijftips in Hoe schrijf je voor websites: de tien gouden regels

Wat als ik geen schrijver ben?

Maak gebruik van mensen die wel kunnen schrijven of content maken. Heb je ergens een artikel over houtbewerking gelezen of een inspirerend voorbeeld van een houten bed gevonden op Instagram? Schrijf daar twee zinnen over en link door naar het betreffende artikel of de betreffende post.

Kan ik dit ook uitbesteden?

Als je echt geen schrijver bent kun je een online communicatieadviseur inschakelen. Deze persoon kan een plan opstellen over hoe je je wilt presenteren naar de buitenwereld en ook meteen je social media bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld Rivka inschakelen om je teksten of interviews te schrijven.

Voor mij is mijn website alleen een visitekaartje

Mocht je je website echt alleen als visitekaartje willen houden dan zijn er andere manieren om de inhoud actueel te laten lijken:

  • Zorg dat je projecten altijd up-to-date zijn
  • Plaats af en toe nieuwe foto’s van je werkplaats
  • Post de teksten van je facebook- en instagramfeed op je website

Wil je dat wij je website bouwen? Neem dan contact op:

Scroll naar boven